Trabalhos Aprovados

Minimal contribution of nausea or vomiting to superior semaglutide-mediated weight loss vs exenatide and dulaglutide in type 2 diabetes



Autor(es): ALMEIDA VF; Lingvay I; de la Rosa R; Marre M; Nauck M; Woo V; Hansen T; Larsen JR; Yildirim E; Wilding J;
Apresentador(a): Victor França de Almeida

Introduction: Semaglutide, a glucagon-like peptide-1 (GLP-1) analogue for the treatment of type 2 diabetes (T2D), showed superior HbA1c and body weight reductions in the SUSTAIN clinical trials. Gastrointestinal adverse events are common with GLP-1 receptor agonists (GLP-1RAs). A previous analysis showed the contribution of nausea or vomiting to the superior body weight loss with semaglutide in SUSTAIN 1–5 was small. Objective: This post hoc analysis assessed the contribution of nausea or vomiting to the greater weight loss with semaglutide vs once-weekly GLP-1RAs, exenatide extended-release (ER) and dulaglutide, in SUSTAIN 3 and 7. Methods: Subjects with T2D were randomised to once-weekly semaglutide 1.0 mg vs exenatide ER 2.0 mg in SUSTAIN 3 or once-weekly semaglutide 1.0 mg vs dulaglutide 1.5 mg and semaglutide 0.5 mg vs dulaglutide 0.75 mg in SUSTAIN 7. Subjects were grouped based on the occurrence of nausea or vomiting. A mediation analysis was done to determine how much of the estimated treatment differences (ETDs) in weight loss was due to direct effects of semaglutide vs nausea or vomiting. Results: In SUSTAIN 3, proportions of subjects experiencing nausea or vomiting were 24.0 (semaglutide) vs 14.1% (exenatide ER). In SUSTAIN 7, proportions were 24.0 vs 23.1% (semaglutide 1.0 mg vs dulaglutide 1.5 mg), and 25.2 vs 16.1% (semaglutide 0.5 mg vs dulaglutide 0.75 mg). In SUSTAIN 3, mean changes in body weight from baseline were –6.9 (semaglutide) and –2.7 kg (exenatide ER) in subjects with nausea or vomiting vs –5.4 and –1.6 kg in those without. In SUSTAIN 7, mean changes were –7.6 vs –3.9 kg (semaglutide 1.0 mg vs dulaglutide 1.5 mg) and –5.4 vs –3.3 kg (semaglutide 0.5 mg vs dulaglutide 0.75 mg) in those with nausea or vomiting, and –6.2 vs –2.7 kg (semaglutide 1.0 mg vs dulaglutide 1.5 mg) and –4.3 vs –2.1 kg (semaglutide 0.5 mg vs dulaglutide 0.75 mg) in those without. Conclusion: In SUSTAIN 3 and 7, body weight reductions were significantly greater with semaglutide vs exenatide ER and dulaglutide in subjects with and without nausea or vomiting. Nausea or vomiting contributed minimally to the superior weight reductions, thus treatment differences were largely mediated by direct effects of semaglutide.

Palavras-chave: Semaglutida; Perda de peso; Eventos adversos

[voltar]



Ilha de Santa Catarina

Um local repleto de encantos e povo hospitaleiro

Infraestrutura hoteleira

Não se preocupe com sua hospedagem, deixe que cuidaremos disso pra você!

Acesse e veja as opções


Fique atento
as datas principais


Local do Evento

Centro de Convenções CentroSul

Totalmente climatizado e com vista de cartão postal, está localizado estrategicamente no centro da cidade, próximo do terminal rodoviário, aeroporto e da ampla rede hoteleira composta por mais de 18 mil leitos. Disponibiliza atualmente 16.560 m² de área construída, divididos em dois pavimentos, com salas modulares para acomodar até 3.500 pessoas confortavelmente sentadas e dois salões de exposição para até 13.000 pessoas.

 

Av. Gov. Gustavo Richard, 850 - Centro, Florianópolis - SC, 88010-290

Cidade

Florianópolis

Florianópolis é como um mosaico que reúne toda a diversidade étnica e cultural de Santa Catarina. Uma cidade moderna, com excelentes serviços hoteleiros, restaurantes que servem o melhor das cozinhas nacional e internacional, infra-estrutura turística e de apoio, sendo definitivamente uma escolha essencial para a realização de importantes eventos.
O turismo é a vocação natural da Ilha, que além da inigualável beleza das praias, clima descontraído e povo hospitaleiro, possui uma cultura rica, que mesclada ao charme da arquitetura Açoriana compõe um destino ideal para todos os visitantes.


Promoção


Realização


Gerenciamento

 


Patrocinador Master

 


Expositores

 


Apoio